Entitats locals i associacions

El municipi de Riudecols consta d’un teixit associatiu molt ric i és per aquest motiu que, en aquest espai pots trobar totes les entitats i associacions del municipi.

 

Entitats culturals i festives

Riudecols té tres grans entitats culturals i festives:
Colla Gegantera de Riudecols. Creada l’any 2015 per un grup de portadors, timbalers, grallers i les seves respectives famílies. Animen les Festes Majors d’arreu del Camp de Tarragona amb tres gegantes i gegants:

 • La Zerlina
  La geganta Zerlina va ser batejada el dia 4 d’octubre de 2014. Representa una de les figures principals de l’òpera Don Giovanni. Té una alçada de 3,85 m i un pes de 70 kg. La família Domènech-Vilardell  la va donar al municipi de Riudecols.
 • El Masetto
  El dia 3 d’octubre de 2015, s’estrenà el segon gegant de Riudecols, el Masetto, molt estretament vinculat també a l’òpera Don Giovanni de W. Amadeus Mozart. És un dels gegants més alts de la província de Tarragona, amb una alçada de 4,05 m i un pes de 57 kg. La família Teixidó la va donar al municipi de Riudecols.
 • La Bruixa Farigola
  La Bruixa Farigola va ser estrenada el dia 6 d’octubre de 2018. Representa un personatge d’un conte infantil que transcorre per les muntanyes de Riudecols. Aquesta gegantona té una alçada de 2,50 m, i gaudeix de dos trets diferencials: recull tots els xumets dels infants del poble i mulla tothom a qui té al seu abast!

Els 4 Gats Non Stop – Grup de Joves de Riudecols. Associació de joves fundada fa 25 anys i sense cap ànim de lucre. Té com a objecte social l’organització de tot tipus d’actes, concerts i activitats per la població de Riudecols.

Rockdekols. Entitat local que agrupa apassionats de la música rock del municipi. Creada l’any 2018 per un grup de riudecolencs i riudecolenques amb ganes de realitzar festes amb el rock com a protagonista principal.

 

Entitats socials

Associació de Gent Gran Santa Eulàlia. Associació formada per la gent gran del poble, l’activitat de la qual es basa en organitzar activitats d’oci per la gent més gran del municipi.

Associació de Dones Puigcerver. Entitat local formada per totes les dones sòcies del municipi de Riudecols que organitza diferents activitats d’oci per a les dones, a més de lluitar per defensar els drets de la dona i la igualtat de gènere.

Associació de Veïns de Les Irles. Entitat local que té com a objecte social la defensa dels interessos dels associats, bàsicament poder-se adreçar com a col·lectiu a les administracions públiques competents, per tal de tractar temes que afectin al poble de Les Irles i a la seva comunitat de veïnes i veïns.

Associació de Veïns de Les Voltes. Entitat local que té com a objecte social la defensa dels interessos dels associats, bàsicament poder-se adreçar com a col·lectiu a les administracions públiques competents, per tal de tractar temes que afectin al poble de Les Voltes i a la seva comunitat de veïnes i veïns.

Associació Els Gats de l’Era. Entitat local que té com a principal activitat realitzar el mètode CES (captura, esterilització i solta) dels gats salvatges del municipi per tal d’evitar ventrades indesitjades i mantenir controlades les colònies felines.

 

Entitats esportives

Unió Deportiva de Riudecols. Equip de futbol fundat el 1982 que l’any 2019 va ressorgir amb molta força amb la formació d’un equip de futbol sala.

Associació Excursionista El Senderó de Riudecols. És l’entitat local dinamitzadora de sortides i excursions a la natura en l’àmbit, principalment, del Camp de Tarragona, però també per tot Catalunya.

Club Natació de Riudecols. Club esportiu de natació, l’activitat del qual es basa en participar en diverses competicions de natació al Camp de Tarragona i en organitzar les tradicionals sis hores de natació al municipi.

Club Bicicleta de Riudecols. Fundat el 1994, i format per practicants, corredors i col·laboradors de Riudecols, a més de moltes sòcies i socis d’altres localitats de la comarca.

Societat de Caçadors “Puig-marí”. Associació de caçadores i caçadors que té per activitat principal la protecció dels conreus rurals del municipi de les plagues de porcs senglars i conills. L’entitat també s’ocupa de l’arranjament de molts camins rurals del municipi, així com també de l’obertura de nous senders i de la recuperació de camins perduts.

Associació Riudecols Actiu. És una entitat local que es dedica a la pràctica de l’esport de la petanca i de les bitlles i que, actualment, gaudeix de més de 50 sòcies i socis.

 

Altres entitats
 • Confraria de la Puríssima Sang del Nostre Senyor Jesucrist de Riudecols
 • Coral Parroquial de Santa Eulàlia
 • Agrícola de Riudecols, S.C.C.L.
 • AMPA de l’Escola Mare de Déu del Roser de Riudecols
 • AMPA de la Llar d’Infants “Els Pesolets”
 • Associació DELTERPA contra les Activitats Extactives
 • Voluntaris d’Observació Meteorològica del Baix Camp
 • Lliga contra el Càncer de les Comarques de Tarragona
 • Associació de Donants de Sang del Baix Camp

19’37

km2

299 m

Alçada

1.229

Habitants (cens 2021)

Meteorologia a Riudecols